Risso Hovädzí loj je produkt značky Risso, ktorá sa špecializuje na tuky, oleje a margaríny pre gastronómiu.
Hovädzí loj (inak nazývaný aj tallow) je tuk získaný z hovädzieho dobytka, používa sa najmä na vyprážanie, pečenie alebo ako prísada do tradičných jedál (napr. škvarené jedlá alebo mäsové paštéty).
Bežne sa využíva v profesionálnych kuchyniach kvôli vysokej teplote zadymenia a výraznej chuti, a Risso je známa tým, že dodáva kvalitné produkty do reštaurácií.
Má vysokú tepelnú odolnosť a životnosť. Zaisťuje optimálne výsledky pečenia i vyprážanie. Loj do pokrmov prináša chuť hovädzieho mäsa.
Je perfektný napríklad pre smaženie hranoliek, klasické oškvarky alebo oškvarková nátierku. Možno s ním tiež doplniť pomletej mäso na hamburgery pre výraznejšiu chuť.